Historiek 

In 1969 startte Edgard Vanschoenwinkel met de optiekzaak "Optiek Vanschoenwinkel "op het Strobandersplein 1. Daar groeide hij vrij snel uit tot een vaste waarde in de regio, waar service en kwaliteit hoog in het vaandel gedragen worden. Dit leerde hij van zijn ouders. Zij gaven in 1938 de naam Vanschoenwinkel bekendheid in Diepenbeek door met een Juwelierszaak te starten, gecombineerd met lederwaren en een beetje brillen.

Daar Edgard zich specialiseerde in de brillen en aanpassingen van contactlenzen, was er al snel nood aan extra werkkracht. Gelukkig was opvolging verzekerd, want in 1996 studeerde zoon Gert af als opticien, optometrist en contactlensspecialist. Zijn schoolse kennis werd aangevuld door de rijke ervaring van zijn vader.

Vader en zoon gaan een uitdaging of vernieuwing niet uit de weg en zo openden zij in 2003 een speciaalzaak in alle soorten contactlenzen en vloeistoffen op de Varkensmarkt 3 in Diepenbeek.

Twee jaar later nam zoon Gert de zaak over en ging zich steeds meer en meer toespitsen op de contactlenzen. Door het volgen van permanente bijscholingen streeft hij ernaar om de klanten de beste oplossingen en producten te kunnen bieden.

In 2005 begon hij aan een opleiding voor het aanmeten van scleralenzen en medische indicatie contactlenzen voor allerlei pathologiën. Deze opleiding volgde hij bij Visser contactlenzen in Nederland. 

Na het behalen van getuigschrift voor het aanmeten van medische indicatie contactlenzen en scleralenzen in 2009, past hij deze contactlenzen aan in Diepenbeek en het UZ-Antwerpen.

Sinds 2012 past Gert ook medische contactlenzen aan in het ziekenhuis Citadelle te Luik.

Het team Contactlenzen Vanschoenwinkel staat steeds met de glimlach ter uwe beschikking en zoekt graag een oplossing voor uw oogprobleem zodat u de wereld met een heldere blik en gerust gevoel kunt gadeslaan!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Naam *
Voornaam *
E-mail *