Nachtlenzen

NACHTLENZEN of Ortho-K

Het is één van de meest moderne manieren van contactlenzen dragen. 

Nachtlenzen gaat men enkel opzetten als men gaat slapen. Terwijl je slaapt corrigeren zij je ogen zodat je bij het ontwaken een heldere blik op de wereld hebt. Dit is toch geweldig !

En dit een hele dag lang van 's morgens vroeg tot 's avonds laat. Ideaal bij veel sporten, veel computerwerk, speciale beroepen, noem maar op.

Het enige dat jammer is, is dat niet iedereen in aanmerking komt voor nachtlenzen. Als je sterkte ligt tussen de -0,75 en -5.00 brilsterkte of een cylinder tot -3.00 op 180° of een cylinder -1.00 op 90° dan kom je in aanmerking.

Ben je verziend (plussterkte) of bij hoger bijziendheid (hoge minsterkte) of astigmatisme (cylinder) en bij leesproblemen dan zal je voor een ander systeem moeten kiezen.

Een grondige screening van je ogen zal uitmaken of je een geschikte kandidaat bent voor nachtlenzen. Er is ook altijd eerst een proefperiode waarbij je deze lenzen kan uittesten. Zo kunnen we zien of dit systeem ook wel degelijk geschikt is voor jou of jouw ogen.

Na ongeveer een proefperiode van 6 weken weten we of je bij de gelukkigen bent die kan toetreden tot de wereld van de nachtlens.

Een nachtlens gaat 1 jaar mee en moet dan ook vervangen worden. Regelmatig wordt er een oogcontrole uitgevoerd zodat alles naar wens blijft verlopen.

Nachtlenzen hebben absoluut niet meer risico's dan andere contactlenzen! Het is belangrijk dat ze onder goede begeleiding worden aangemeten en dat u de instructies van uw contactlensspecialist goed toepast. Dit is voor alle contactlenstypes van toepassing.

 

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Naam *
Voornaam *
E-mail *