Mutualiteiten

  • De Voorzorg

Tot en met 18 jaar: een driejaarlijkse tegemoetkoming van 55 euro

Vanaf 19 jaar: Een driejaarlijkse tegemoetkoming van 45 euro voor contactlenzen.

Dit geldt voor De Voorzorg Limburg.

  • De Christelijke Mutualiteit

Tot en met 18 jaar: een jaarlijkse tegemoetkoming van 50 euro.

Vanaf 19 jaar: een jaarlijkse tegemoetkoming van 40 euro.

CM-Mediko Plan: tot 100 euro per jaar terugbetaald bovenop de jaarlijkse tegemoetkoming vanuit de CM-voordelen, betekent dus een totaal van max 150 euro per jaar.

  • De Liberale Mutualiteit

Jaarlijks een tussenkomst tot 50 € voor contactlenzen.

Éénmalig een tussenkomst van 100 € voor nachtlenzen, met voorschrift van de oogarts.

  • Neutraal Ziekenfonds Vlaanderen

Indien er geen wettelijke tussenkomst is, kan je toch een deel van je kosten voor brilglazen, contactlenzen en monturen terugbetaald krijgen. Jaarlijks (ook zonder voorschrift van de oogarts) een tussenkomst van €50. Als je wel een voorschrift hebt, krijg je om de vier jaar nog eens 50€ extra terug betaald.

  • Onafhankelijk Ziekenfonds

Men betaalt je een tegemoetkoming tot € 50 per persoon per kalenderjaar bij de aankoop van lenzen die je gezichtsvermogen corrigeren. Je hebt enkel een aankoopbewijs van de contactlensspecialist nodig. Voor lenzen vragen we je ook eenmalig een medisch voorschrift in te dienen.

  • Partena  (Euromut)

Partena Ziekenfonds voorziet om de 2 jaar een tegemoetkoming van 50 euro voor lenzen, zonder leeftijdsbeperking. Deze is beperkt tot de betaalde prijs. Voorwaarde is wel dat een oogarts de bril of lenzen heeft voorgeschreven. Dit voordeel geldt enkel als er geen tegemoetkoming is vanuit de wettelijke ziekteverzekering.

 

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Naam *
Voornaam *
E-mail *